5 klachten die kunnen duiden op voedselintolerantie

Je staat er niet bij stil, maar klachten waar je normaal gesproken een paracetamol voor inneemt zijn soms niet zo onschuldig als ze lijken. Omdat het a-typische klachten zijn kan de medische wereld er niet altijd wat mee. Tenzij je op jouw strepen staat en om gericht onderzoek vraagt. Laat je dus niet wegsturen met het advies “neem een paracetamolletje in”, maar laat je testen.

De klachten die op voedselintolerantie kunnen duiden zijn hoofdpijn, migraine, vermoeidheid, huidirritatie en een opgeblazen gevoel of pijn in darmen en maagstreek.

Omdat deze klachten ook wel a-typische klachten genoemd worden, kan het ook zijn dat er een andere oorzaak voor is. Houd daarom een week lang een eetdagboek bij. Noteer elke dag wat je eet tot in de details. Neem je bijvoorbeeld medicijnen of supplementen in dan vermeldt je dit ook. Zelfs de bereidingswijze. Waarom de bereidingswijze? Bij sommige producten draagt verhitting of rauw eten bij aan de reactie. Noteer in jouw dagboek ook of en welke reactie je krijgt. Vermeld hier ook weer de details. Van stoelgang tot aan type stoelgang (soort, kleur, geur). Ga met jouw dagboek naar de huisarts en bespreek jouw bevindingen. Vraag om een bloedtest en aanvullende intolerantietesten.

Kom je er niet samen met de huisarts uit of wil je gericht advies en begeleiding, dan kunnen wij jou verder helpen. Boek een gratis 30-minuten intake met ons. Mail ons vooraf jouw dagboek zodat wij dit gesprek kunnen gebruiken om een oplossing voor jou te vinden.

Reacties zijn gesloten.