De praktijk

 

Aanpak

Praktijk Shanusz biedt mogelijke tools en handleidingen aan, wanneer men te kampen heeft met lichamelijke disbalans. Onze aanpak is gericht op het behalen van duurzame resultaten. Wij helpen jou aan verlichting op korte termijn, maar willen natuurlijk ook dat het resultaat altijd zo blijft. 

Bij Praktijk Shanusz verwelkomen wij dagelijks cliënten die al van alles hebben uitgeprobeerd, maar nog geen verbetering zien. Ook cliënten die het herstelproces willen versnellen doorlopen ons traject. Bij Praktijk Shanusz bieden wij een totale oplossing waar gekeken wordt naar jouw leefstijl, voeding, verzorgingsproducten, fysieke en mentale gesteldheid en het resultaat dat je graag wilt bereiken. Op basis hiervan bieden wij een traject op maat aan.  

Oprichtster Zainab Shouli, kampte zelf jarenlang met de ongemakken van een lichamelijke disbalans. Zij weet als geen ander hoe dit jouw leven totaal kan ontwrichten en hoe dit jouw dagelijkse functioneren, zowel op het werk als privé, in de weg kan staan. Door de kennis en wijsheden van verschillende stromingen, alsmede de technieken van de alternatieve geneeskunde in combinatie met de juiste voeding en beweging heeft Zainab de oorzaken van haar klachten weten aan te pakken. Zij is lichamelijk ‘in control’. 

 

De oprichtster

Ik heb zelf onnodig te lang doorgelopen met mijn klachten. De huisarts en internist probeerden echt te helpen, maar helaas wierp het geen vruchten af. Vermindering van de klachten kwam pas echt nadat ik stapsgewijs veranderingen heb doorgevoerd in mijn voeding en leefstijl. Ik spreek dagelijks cliënten die jarenlang rondlopen met klachten en het gevoel hebben dat zij niet serieus genomen worden. Cliënten  die zich niet meer ziek durven melden omdat de werkgever en bedrijfsarts het ‘toch niet begrijpen’. Cliënten die thuis mooi weer spelen omdat de partner het ‘gezeur’ niet meer aan kan horen. “Ben je weer moe?”. Dit doet mij pijn. 

Ik wil deze cliënten helpen, omdat ik zelf ondervonden heb dat het echt anders kan. Ik heb mijn leven weer terug. Ik heb geen maatje 34 en dit is mijn doel ook niet. Maar ik ben in ‘control’, ik weet wat de oorzaken zijn en ik weet hoe ik kan voorkomen dat de klachten verergeren of terugkomen. En dit gun ik iedereen.’’

Waar jij aan werkt

Bij Praktijk Shanusz kunt u terecht voor: 

∗ Allergieën en Intoleranties (zoals lactose, gluten, tarwe etc.)
∗ Ontstekingsziekten. (denk hier aan bv. ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa, alvleesklierontsteking)
∗ 
Leveraandoeningen (zoals hepatitis, ziekte van Gilbert, niet-alcoholische leververvetting (NAFLD), niet-alcoholische leverontsteking (NASH))
∗ 
Hormonale problemen (zoals zware menstruaties, premenstrueel syndroom, menopauze klachten etc.) 
∗ 
Burn-out klachten 
∗ 
Slaapproblemen 
∗ 
Gewichtsproblemen (bv. niet kunnen afvallen)
∗ 
Gewrichtsklachten (zoals artrose en reuma)
∗ 
Bloedsuikerproblemen (zoals hypoglycemie en hyperglycemie, diabetes enz.)
∗ 
Verhoogd cholesterolgehalte 
∗ 
Hoge bloeddruk 
∗ 
Onvruchtbaarheidsproblemen 
∗ 
Schildklierproblemen (zoals een traag werkende of snelwerkende schildklier, de ziekte van Hashimoto en Graves)
∗ 
Maag- en darmklachten (denk aan buikpijn, misselijkheid, maagklachten, opgeblazen gevoel, winderigheid etc.)
∗ 
Huidproblemen (bv. eczeem, huiduitslag, psoriasis, acné etc.)

 

Wat wij doen

Ben je moe, futloos, neerslachtig, heb je last van hoofpijn of ben je niet vooruit te branden? Heb je last van concentratieproblemen, een opgejaagd gevoel, gewrichtsklachten, geen eetlust of slaapproblemen? Belemmeren allergieën jou in jouw dagelijkse functioneren? Heb je een kinderwens, maar wilt het maar niet lukken? Heb je donkere kringen onder jouw ogen, last van haartuitval, vet op de buik, last van overgewicht of houd je vocht vast? 

Herken je meerdere symptomen? Dan kunnen o.a. hormonen de oorzaak van jouw klachten zijn. Wil jij weten of en hoe jouw lichaam in balans is? Stuur mij een bericht op facebook en maak een afspraak.  

Lichamelijke disbalans mag niet onderschat worden. In onze praktijk ontmoeten wij dagelijks cliënten die hinder ondervinden hiervan. Het belemmert ze in hun dagelijkse functioneren. Hun werk en gezin lijdt eronder. Laat staan de impact op hun welzijn. 

Wachten totdat de klachten ‘overwaaien’ of hoeft geen optie te zijn. Hoe wij je helpen kun je hier vinden.

Wil je weer kunnen genieten en wil je weer optimaal kunnen presteren op het werk of privé? Wil je de balans hervinden? Wil je jouw dag een keer beginnen zonder vermoeid te zijn? Neem dan contact met ons op.