8 Natuurlijke tips om hooikoorts te bestrijden

We zitten midden in het hooikoortsseizoen. Een niet al te ideale periode voor hooikoortspatienten. Maar wist je dat er ook natuurlijke remedies zijn die verlichting kunnen brengen? Body & Mind Influence deelt 8 natuurlijke tips tegen hooikoorts.

1. Honing (van de lokale imker)

Honing staat sinds de oudsher bekend als wondermiddeltje tegen allerlei klachten. Neem regelmatig een eetlepel honing om je allergie te bestrijden. 
Als je honing haalt bij een imker die in een straal van maximaal 5 km rond je huis bijenvolkjes houdt, dan kun je er zeker van zijn dat de bijen in aanraking zijn geweest met de bomen of planten waar je allergisch voor bent. Bijen voeden zichzelf met het stuifmeel (pollen) van de lokale bloemen en planten en de honing die ze dan produceren is een natuurlijk krachtige vaccin tegen jouw allergieën. Het is een soort immunotherapie waardoor je jezelf minder gevoelig kunt maken.

2. Essentiële en heilzame oliën

Er zijn een aantal natuurlijke olieën die de hooikoortssymptomen helpen bestrijden.
Een verstopte neus als gevolg van je hooikoorts kan je eenvoudig oplossen door te stomen met 3 druppels rozemarijnolie, eucalyptusolie, 2 druppels mirte olie en tea tree olie. Inhaleer de stoom 5 tot 10 minuten..

Herhaal dit 2x per dag totdat de klachten afnemen.

Je kunt in je woonkamer ook wat olie verdampen van kamille, citroenmelisse, citroeneucalyptus, echte lavendel of marjolein.

3. Brandnetel

Brandnetel bevat een natuurlijke vorm van antihistamine die kan helpen tegen jeuk en niezen. Brandnetel helpt ook goed bij blaasontsteking en is tevens bloedzuiverend. Brandnetel wordt als werkzame stof toegevoegd aan allergie-medicatie.

Natuurlijk is brandnetel veel effectiever in zijn natuurlijke vorm. Drink iedere dag 1 à 2 kopjes brandnetelthee en je zal een enorme verlichting van je klachten opmerken.

4. Accupunctuur

Accupunctuur wordt vaak gebruikt om de symptomen van hooikoorts tegen te gaan. Je kunt zowel voor als tijdens het hooikoortsseizoen een behandeling boeken.

5. Vermijd zuivelproducten

Zuivelproducten zijn, in tegenstelling tot de zuivelindustrie je doet geloven, niet goed voor jouw darmen. Ze verhogen ook de slijmproductie en dit is het laatste wat je in het hooikoortsseizoen kunt gebruiken.

6. Kokosolie

Om de toegang voor pollen te blokkeren smeer je wat kokosolie (of een natuurlijke vettige zalf/olie) bij de ingang van jouw neusgaten, onder jouw ogen en op je wimpers.

7. Sluit deuren en ramen

Niet ideaal als de temperaturen stijgen, maar voor hooikoortspatiënten noodzakelijk. 
Slapen met een open raam is gezond, maar als dit betekent dat je hierdoor nog zieker wordt dan kun je beter tijdens het hooikoortsseizoen ervoor kiezen om het tijdelijk niet te doen. Of schaf speciale horren aan die pollen weren.

8. Douchen voor het slapengaan

Spoel alle pollen uit je lichaam en uit je haar. Vraag jouw partner dit ook te doen. Zo voorkom je dat je de pollen zich verspreiden in jouw beddengoed.

Mijn favoriet is honing in combinatie met bijenpollen. Works like magic for me!

Reacties zijn gesloten.